Tyytyväisiä asiakkaita

Heijasteen asiakkaita yhdistävät avarakatseisuus ja luottamus ihmisiin, itsetuntemuksen ja yhdessä ajattelun voimaan. Mitä paremmin ymmärrämme toisiamme, sen paremmin jokainen kykenee antamaan työssä parastaan.

Vuosia jatkuneet asiakassuhteet ja palaavat asiakkaat kertovat tyytyväisyydestä Heijasteen, Päivi Saarelan valmennusten ja työnohjauksien tuloksiin. Heijaste palvelee ilolla kaikenkokoisia asiakkaita suuryrityksistä julkisorganisaatioihin, ketteriin pk-yrityksiin ja yksityishenkilöihin. 

Asiakkaina  mm.

 • Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
 • HRM Partners Oy
 • Labquality Oy
 • Microsoft
 • Otaverkko Oy
 • Pelastakaa Lapset ry
 • Paperiliitto
 • Silvadata Oy
 • Suomen elokuvasäätiö, SES
 • Suomen osuuskauppojen keskuskunta, SOK 
 • Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
 • Espoon sosiaali- ja terveyspalvelujen työpaikkoja
 • Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ELY
 • Keusote, Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalvelut 
 • Kirkkonummen kunta
 • Loviisan kaupunki
 • Siun sote, Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä 
 • Suomen ympäristökeskus, SYKE
 • Yleisradio, YLE

HRM Partnersin sopimusvalmentajana (uraohjaus,  outplacement, uudelleensijoittuminen) Päivi Saarela on valmentanut monilla tunnetuilla asiakkailla yksilöitä ja ryhmiä.

Osasin hellittää ajatuspyörästäni -palaute Anna, nro 18/2022
”Samaan aikaan töissä sain lottovoiton: sain vuodeksi oman coachin. Päivistä tuli minulle tosi tärkeä mentori. Kerran hän kirjoitti isolle paperille: EI. ”Mitäs mä tällä?” kysyin. ”Kun joku tulee kysymään, voisiko tiimisi ottaa vielä lisää projekteja, katsot paperia ja sanot: ”Valitettavasti..” Päivin ansioista opin sanomaan ei myös itselleni. ...
Päivin on coachannut meillä esimiestyön haasteissa, johtamisessa ja palautumisen taidoissa. Erityisesti puhelimitse toteutetussa valmennuksessa korostuu coachin ammattitaito, läsnäolo ja herkkyys kuulemiseen. Luottamuksellisen ja intensiivisen yhteyden rakentaminen ovat taitoja, joita coach tarvitsee, jotta ajattelua rikastuttavia ja eteenpäin vieviä oivalluksia syntyy. Ratkaisukeskeinen tavoitteellisuus on myös tärkeää.
Palvelujohtaja Jussi Malinen, Siun sote
Jussi Malinen
Palvelujohtaja, Siun sote, Pohjois-Karjalan sosiaali ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
”Päivillä on ainutlaatuinen kyky luoda arjen keskelle rauhallinen tila, jossa dialogi ja reflektio auttavat kasvamaan varmemmaksi johtajaksi, ihmiseksi joka kykenee kohtaamaan itsensä ja johdettavansa.”
Otaverkko, Lenni Laukkanen
Lenni Laukkanen
Palvelujohtaja, Otaverkko
Päivillä on laaja osaaminen yhdistettynä sydämelliseen persoonaan ja valmennuksissa on aina selkeä eteneminen. Hän on aito, lämmin ja rehellinen sekä erittäin hyvä kohtaamaan ihmiset ja luomaan luottamuksen ilmapiirin. Päivillä on monipuolista osaamista ja laaja kokemus valmentajana. Hän osaa kuunnella ja aistia tilannetta ja löytää oikean etenemistavan kulloiseenkin tilanteeseen.
Menestyviä esihenkilöitä Varmalta
Arto Hartikainen, Marjukka Matikainen ja Topias Filppu
Neuvontapalvelun esimiehet, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
Päivin coachattavana on ilo ja onni olla. Hän on empaattisesti läsnä kaikissa kohtaamisissa ja hänellä on taito kysyä 'oikeat' kysymykset, jotka avaavat solmuja sekä johdattavat muutokseen ja uudistumiseen. Päivin kanssa on turvallista pysähtyä arjen kiireissä kuuntelemaan omaa sisäistä ääntään ja samalla valmennusprosessissa syntyy rohkeus ja valmius lähteä elämänsä tärkeimmälle matkalle kohti omaa voimaa ja vahvuuksia.
Päivi Koivumaanaho
Campaign Manager and Producer at Finnish Broadcasting Company Yle
”Esimiesvalmennus antoi tiimillemme mahdollisuuden luoda yhteisiä näkemyksiä, sparrata toisiamme muutostilanteessa. Sinulla on taito lukea tilanteita hyvin ja valmennusmenetelmät tukivat hyvin tavoitteita. Me kaikki saimme tilaisuuden keskustella avoimesti ja loit luottamuksellisen ilmapiirin, jossa kaikilla oli mahdollisuus sanoa ja kertoa tuntojaan. Sinulla on runsaasti kokemusta sosiaali- ja terveyspalvelujen organisaatioista ja työyhteistöistä, mikä näkyi työskentelyssä. Sinulla on avoin, lempeän jämäkkä työskentelytapa – luo hyvän pohjan työyhteisölle kehittyä.”
Nina Heinola
Nina Hiltunen
Vammaispalvelupäällikkö, Espoon kaupunki
Heijasteen menetelmät toimivat hyvin myös yhteisissä vapaamuotoisemmissa tilaisuuksissa, joissa herätellään joukkuehenkeä ja tutustutaan tiimiläisiin.
Leena Vainio
Oppimisratkaisujen päällikkö, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
”Päivi Saarela on toiminut työnohjaajana ja coachina SYKEssä usean vuoden ajan. Hän on ohjannut, valmentanut ja sparrannut niin yksilöitä kuin ryhmiä. Prosesseja on ollut monenlaisia; pitkäkestoinen sparraus isolle joukolle, lyhytkestoinen yhteisten toimintatapojen jalkauttamisen prosessi johtoryhmälle, yksilöohjausta ja sparrausta haasteellisten työtehtävien hoitamiseksi. Päivin ohjattavat ja coachattavat ovat olleet hyvin tyytyväisiä saamaansa oppiin ja tukeen.”
Kristiina Tikkala
Hallintojohtaja, Suomen ympäristökeskus
”Coaching-tapaamiset antoivat minulle erinomaisen tilaisuuden pysähtyä, ottaa etäisyyttä juuri meneillään oleviin asioihin ja arvioimaan rauhassa työtilannetta sekä juuri sillä hetkellä tärkeimmiksi nostamiani asioita omassa työssäni. Coaching toi rauhaa työskentelyyni ja auttoi kokoamaan ajatukset. Uskon, että tapaamisten anti näkyi myös muille työskentelyotteeni rauhoittumisena. Sain hyviä vinkkejä, näkyviä ja näkymättömiä seinätauluohjeita itselleni. Uskon että itsetuntemukseni esimiehenä ja kykyni viedä asioita eteenpäin vahvistui jälleen hitusen.

Sinulle Päivi haluaisin sanoa, että tapasi olla työnohjaajan roolissa on hieno. Heittäydyt roolin koko persoonallasi ja erinomaiset vuorovaikutustaitosi auttoivat minua heittäytymään rohkeasti vaikeisiinkin asioihin. Kanssasi oli vaivatonta löytää luottamuksellinen ja turvallinen keskusteluyhteys. Olet sinnikäs kysyjä ja ajatusten herättelijä. Et anna otteen herpaantua hetkeksikään, vaan haastat joka hetki tekemään ajatustyötä ja kannattelet tilaisuutta viimeistä minuuttia myöten. Toimit kaiken aikaa hienosti peilinä ajatuksilleni, et lähtenyt johdattelemaan, et ratkomaan asioita. Pistit minut töihin, työstämään omia ajatuksiani, hieno juttu. Tapaamisten alussa pitämäsi orientoitumishetket olivat hyviä ja tarpeellisia, pidä niistä kiinni.”
Marjukka Matikainen
neuvontapäällikkö, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
Jok’ ikinen kerta Päivin kanssa keskustellessani löydän itsestäni uusia vahvuuksia, joita en aiemmin tiennyt minussa olevan. Päivi, omalla erityislaatuisella taidollaan olla keskustelussa läsnä, kuulla olennainen ja kiteyttää kuulemansa, herättää ihmisessä kyvyn nähdä itsessään omat vahvuutensa ja erityispiirteensä. Päivi yksinkertaisesti voimaannuttaa keskustelukumppaninsa. Päivin kanssa keskusteltuani asiat tuntuvat selkeiltä ja tiedän mihin panostan ja mikä on ensimmäinen steppini kohti omaa menestystarinaani. Päivi on yksinkertaisesti todella kovan tason henkinen valmentaja.
Tuula Kurkisuo
asiantuntija, pedagoginen kehittäminen Omnian Fasilitointipalvelun koordinaattori
Esimiesryhmän työnohjaus – palaute runon muodossa

Kiitos ryhmänvetäjien tiimi, tässä tulee kiitos-riimi.

Oli rakentavaa yhdes´ oloa, ei ikävää, ei mitään noloa.

Kiitos innostuksen kipinästä, paljon ammensimme kaikki tästä.

Nyt meillä sitten opit muhii päässä, yritämme muistaa joka säässä.

Tämä ryhmä oli tosi ilon aihe, nyt jatkuu toteutuksen vaihe.

Hyvää joulua ja uutta vuotta, ei tätä järjestetty suotta.
Sirpa Herve
Research Professor, Ph.D. (Chemistry) Finnish Environment Institute, Laboratories, Research and Innovations

valmentaja

Päivi Saarela

näkemystä yli 25 vuoden ajalta

Kohtaamistaitojen ja realistisen myönteisyyden kasvattaminen on missioni. Omien ajattelu- ja toimintamallien tunnistaminen on avain kehittymiseen. Voimme muuttaa vain itseämme. Jos jokin ei toimi, tee jotain toisin. Itsen peilaaminen valmennuksessa vauhdittaa kehittymistä.

Monipuolinen kokemukseni yrittäjänä ja palkkatyössä mm. johtoryhmissä ja luottamushenkilönä antavat näkökulmia ja konkretiaa valmennuksiini.